BEPPER BALANCE METHODE

 

HEB JE EEN VRAAG? MOET JE EEN KEUZE MAKEN? WIL JE ERGENS DUIDELIJKHEID OVER? HET BEPPER BORD HELPT!

VAAK AL IN ÉÉN SESSIE!

 

Een heel andere manier van coaching is de Bepper Balance Methode. Het doel is hetzelfde als mijn schrijfcoaching:

ervaren dat je invloed hebt op een probleem of situatie, zodat je actie kunt ondernemen richting de oplossing.

Bij de Bepper Balance Methode gebeurt dit door middel van een houten bord met 9 uitsparingen en mooie gekleurde gems:

Het Bepper bord.

 

 

 

HET BEPPER BORD VERGROOT HET OVERZICHT VAN WAT ER SPEELT.

DOOR EEN SPECIFIEKE MANIER VAN ZAKEN TEGEN ELKAAR AFWEGEN WORDT EEN DISBALANS DUIDELIJK. HET BORD LAAT DIRECT ZIEN WAAR DIE DISBALANS ZIT.

HIERDOOR ZIE JE DAT JE EEN KEUZE MOET MAKEN OM DE BALANS TE HERSTELLEN. DE GEVOLGEN VAN DIE KEUZE KOMEN OOK METEEN IN BEELD.

 

Wat we vaak niet duidelijk zien is dat een probleem of situatie uit verschillende onderdelen bestaat. Soms lijkt het probleem een berg, maar door het te op te delen in kleine, behapbare stukjes worden dingen ineens helder.

Het in kaart brengen van de afzonderlijke onderdelen van een probleem, laat zien waar je wel en geen invloed op hebt. 

Er zijn altijd dingen waar je invloed op hebt. Vaker en meer dan je denkt. Zoals in dit voorbeeld.

 

Overzicht geeft rust

Het afwegen van de afzonderlijke onderdelen zorgt ervoor dat je ziet dat je dingen kunt veranderen. Bij deze methode gebeurt dat eenvoudig met gekleurde gems (een soort steentjes). Je weegt wat belangrijk is voor jou.

Het letterlijk voor je zien op het bord geeft overzicht en daardoor rust.

 

Keuzes

Het leven bestaat uit heel veel keuzes. We hebben er meestal geen erg in, maar we maken de hele dag door keuzes. Van ‘neem ik vlees op mijn brood of kaas?’, 'trek ik deze kleren aan of die?', ‘zal ik hier antwoord op geven of niet?’, ‘bied ik mijn hulp aan of niet?’ enz.
Ook bij het oplossen van een meningsverschil maak je een keuze, hoe je tegen iemand aankijkt of bijvoorbeeld hoe je omgaat met onzekerheid.
Regelmatig hebben we moeite om die keuzes te maken. We vinden het eng ergens voor te kiezen, omdat het misschien wel de verkeerde keuze zou kunnen zijn. Of we willen niet uit onze comfortzone, waardoor we niet kiezen. Ook dit heeft gevolgen.

En soms ziet iemand zelfs helemaal geen oplossing. Ik help met het ontdekken van het eigen aandeel op weg naar de oplossing.

 

Effectief en toegankelijk

Er is uitgebreid onderzoek gedaan naar de effectiviteit en toegankelijkheid van deze methode. Hieruit blijkt dat het overzicht van een probleem of situatie significant toeneemt, waardoor het veel makkelijker wordt een keuze te maken.

Mensen komen tot nieuwe inzichten en ontdekken waarom bepaalde dingen tot nu toe nog niet zijn gelukt. Door een nieuw perspectief of een te nemen actie kunnen zij weer verder.

De Bepper Balance Methode is ontwikkeld door Liesbeth Bouwhuis, coach en communicatiespecialist. In haar filmpje krijg je een indruk hoe deze methode werkt.

 

Wil je meer weten of ermee aan de slag?

Bel: 06-111 46 978   of mail naar: info@scripto-coaching.nl