Laagdrempelig, snel en effectief

 

Ik nodig je uit je verhaal te vertellen en je krijgt de vragen die nodig zijn om je gedachten op een rijtje te krijgen. Bemoedigende en prikkelende vragen om jouw situatie te verhelderen. Zodat je weet wat je te doen staat. En waarschijnlijk wist je de antwoorden diep van binnen al, er waren alleen de juiste vragen nodig om ze naar boven te halen. 

Iedereen weet uiteindelijk zelf wat het beste voor hem of haar is.

 

Ieder mens doet of zegt dingen met een reden. Vaak weten we niet eens wat die reden is. De oorsprong hiervan kan liggen in dingen die we meegemaakt hebben in ons verleden. Daardoor zijn de dingen die we zeggen of doen soms niet zo handig. Zou jij dit liever anders doen? Dan wil ik graag met je op zoek naar die reden en naar manieren om het anders te doen. Als je wilt kun je meteen aan de slag, er is geen (tot bijna geen) wachttijd.

 

Al je problemen opgelost?

Nee. Wat wél opgelost is, is je gevoel van machteloosheid. En dát is hetgeen stress veroorzaakt. Je hebt namelijk een andere kijk op de situatie gekregen en jouw persoonlijke kracht ontdekt. Je weet nu hoe je deze in moet zetten om de uitdaging aan te kunnen waar je voor staat. Je worsteling is voorbij, je pijn verzacht of je kluwen ontward. Met alles wat je ontdekt hebt in dit traject kun je nog maanden vooruit. Door regelmatig terug te lezen wat je zelf geschreven hebt en daarmee te gaan experimenteren, ga je steeds meer ontdekken wat werkt voor jou en wat niet. Als er aanvullende ondersteuning nodig is in welke vorm dan ook, kijken we daar samen naar.

 

Hoe doen we het?

We mailen 1 keer per dag gedurende 7-14 dagen volgens een beproefde methode. Door dagelijks intensief met jezelf bezig te zijn en de juiste vragen te krijgen ontwar je kluwens, leg je verbanden en kom je tot inzichten. Je leert begrijpen waarom je doet wat je doet en daardoor kun je andere keuzes gaan maken. Keuzes die leiden tot datgene wat jij werkelijk wilt. 'Maar’ een of twee weken mailen betekent niet dat we er doorheen razen. Er is geen haast, we doen het rustig aan.  En er is nooit een oordeel, het gaat puur om jouw groeiproces. Klik hier voor meer uitleg.

 

Zijn het moeilijke vragen?

Nee, de vragen zijn niet moeilijk. Het is wél hard werken. Je zult ontdekken dat deze we(e)k(en) intensief is omdat je onder meer emoties gaat verwerken. Het vraagt dus tijd en concentratie van jou waardoor het niet vrijblijvend is. Maar omdat het je direct lucht en ruimte oplevert, ga je het zeker volhouden. En ik begeleid je, je krijgt mijn begripvolle aandacht, zodat je er niet alleen voor staat.

 

Waarom per e-mail?

Je kent vast de uitdrukking 'van je afschrijven'. Schrijven is een oud en beproefd middel om dingen te helpen verwerken. Al schrijvend kom je erachter wat er precies speelt. Dit werkt ook zo met typen. E-mailen doen we allemaal en is heel laagdrempelig. Je mag ook echt schrijven en het overtypen of inscannen en naar mij mailen. Woorden op 'papier' maken duidelijk wat er in je hoofd raast. Onderzoek heeft geleerd dat in je eigen, veilige omgeving in alle rust kunnen schrijven, mét de juiste vragen, tot diepgaand zelfonderzoek leidt. Omdat je je niet druk hoeft te maken over degene die tegenover je zit (wat denkt hij/zij van mij? hoe zit ik er zelf bij? hoeveel tijd heb ik nog?) kun je puur op jezelf focussen. Als je schrijft kom je in een ander soort concentratie dan wanneer je spreekt.

Zodoende schrijf je je eigen zelfhulpboek en heb je dat voor altijd achter de hand.

Wie schrijft die blijft!

 

Neem vrijblijvend contact op of bel: 06 111 46 978