Hoe mooi zou het zijn als bij jouw bedrijf het ziekteverzuim het laagst is?

 

1 op de 6 werknemers ervaart regelmatig burn-outklachten. Wat doe jij om die te voorkomen? Want uitval kost werkgevers circa 250 euro per dag. Nog afgezien van productieverlies en extra werkdruk voor de overige werknemers.

 

Persoonlijk ontwikkelingsplan (POP)


Natuurlijk vind je het welzijn van je personeel belangrijk. En je wilt het ziekteverzuim binnen je bedrijf in de hand houden. Scripto Coaching biedt daarvoor een laagdrempelig e-mailtraject van slechts een tot twee weken.

In mijn ruim 20 jaar ervaring als doktersassistente in een huisartsenpraktijk zag ik een toenemend aantal mensen met lichamelijke of psychische klachten. Vaak was de oorzaak langdurige stress. Veel van die mensen wisten niet hoe ze moesten omgaan met bepaalde situaties die op ieders pad komen. Dit gaf het gevoel de controle kwijt te zijn en zo bouwde de stress zich langzaam maar zeker op.

De drempel om naar een hulpverlener te stappen bleek soms hoog. Liever willen mensen zelf hun problemen oplossen. Bovendien durft niet iedereen alles face-to-face te vertellen. De werkgever kan een belangrijke rol vervullen in het verlagen van die drempel. Bijvoorbeeld door stress aan de orde te stellen in loopbaangesprekken en zo nodig een traject bij Scripto Coaching op te nemen in een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP).

Ik informeer je graag in een persoonlijk gesprek over de mogelijkheden.

 


Voorkomen is beter dan genezen

 

Je eigen gevoelens, gedachten en gedrag leren interpreteren helpt. Met dagelijks schrijven vindt er een diepgaand zelfonderzoek plaats aan de hand van verdiepende vragen, begripvolle en bemoedigende opmerkingen. Schrijven biedt rust en ordent: uit je hoofd, op ‘papier’.
Door het inzicht en begrip dat mensen krijgen gedurende dit traject, verandert hun kijk op de situatie. De lading is eraf en nu komt er ruimte om mogelijkheden en/of oplossingen te gaan verkennen. Met veel enthousiasme – hun last ligt achter hen – wordt aan het eind van het traject een mooi document geschreven met actiepunten en/of verkregen inzichten.
Dit alles ontdekt in deze korte tijd.

 

Via zelfonderzoek naar snel en blijvend resultaat


Met veel plezier en op zorgvuldige wijze begeleid ik dit proces: het verkennen van de situatie, het op zoek gaan naar oorzaken en achtergronden, het stimuleren van het zelfoplossend vermogen. Maar jouw werknemer doet het helemaal zelf! De door hem of haar zelfbedachte oplossing geeft een boost aan energie en focus en jij als werkgever krijgt daar een blijere, meer gemotiveerde en productievere medewerker voor terug. Met een sterk verminderde kans op ziekte en burn-out. En jij hebt een van jouw grootste bedrijfsrisico’s aanzienlijk verlaagd.
Waarom coaching per e-mail? Het kan in de eigen vertrouwde omgeving; geen verzuim op het werk; geen afleiding door de coach, waardoor puur op het eigen proces gefocust kan worden; schrijven duidt gedachten; geen misverstanden of ongemakkelijkheden tussen coach en cliënt; geen wachttijd; geen diagnose of stempel; de eigen bedachte oplossing voor altijd ‘op papier’.

 

Wat kan ik voor jóuw bedrijf betekenen?

 

Neem contact op: 06-111 46 978