Met e-mail-coaching krijg je inzicht, rust én je potentieel duidelijk.

                    Door slechts een à twee weken over jezelf te schrijven.

 

voordelen en indicaties

 

Deze methode is al meer dan 10 jaar succesvol

 

 Grondlegster en psychotherapeut Mirjam Windrich begon in 2006 tussen de sessies door met cliënten te e-mailen en ontdekte dat dit sneller het gewenste resultaat gaf en tot diepere inzichten en oplossingen leidde. Hierop begon zij te experimenteren met het coachen louter per e-mail wat uiteindelijk leidde tot de huidige, laagdrempelige vorm van één week schrijven. Zelf heb ik mijn trajecten uitgebreid tot twee weken, indien nodig.

Zij ontwikkelde een methode op basis van de kennis en inzichten uit de psychologie, de filosofie en het boeddhisme. Deze methode wordt inmiddels ruim tien jaar toegepast met veel succes.

 

Waarom zo kort?

Als je 7 tot 14 dagen intensief met jezelf bezig bent ontkom je er niet aan helder en kritisch naar je eigen verhaal te kijken. Op het moment dat je nadenkt, typt, voelt, wist, opnieuw typt, maar ook op latere momenten die dag ben je daar bewust of onbewust mee bezig. Er vindt een diepgaand bewustwordingsproces plaats in die korte tijd wat openingen biedt voor verandering.

De tijd tussen reguliere coachingssessies van één keer per een, twee of drie weken halen je iedere keer weer uit je concentratie. Door aaneensluitend  te schrijven over wat jou bezighoudt, ondersteund door de juiste vragen en reacties, blijf je sterk gefocust op jouw proces. Hierdoor is er een optimale aanmoediging tot zelfonderzoek, gevolgd door inzicht en acceptatie. Dat maakt deze methode snel en effectief.

 

Waarom schrijven?

Reeds sinds eeuwen heeft de mens ondervonden dat schrijven heelt. Mensen schreven dagboeken met persoonlijke getuigenissen, zielenroerselen en reflecties en ondervonden daar veel baat bij.

Gevoelens kunnen je overspoelen waardoor je in de war kunt raken. Als je ze op gaat schrijven wik en weeg je de lading en worden ze geduid. Dit geeft helderheid. Helderheid geeft ruimte. Ruimte geeft vrijheid.

Hierdoor realiseer je je dat je meer keuzes hebt dan je dacht. Deze vrijheid geeft energie welke  het mogelijk maakt tot verandering te komen, ondersteund door de juiste vragen. En omdat je dit zelf bedacht hebt, werkt het veel beter dan wanneer je oplossingen van buitenaf haalt.

Zoals bij ieder onderzoek zijn goede vragen van belang. Aan de hand hiervan kun je dieper gaan zoeken, verwerk je emoties en kun je hier betekenis aan geven. Daar helpt dit traject je bij.

Dit alles in de beslotenheid van je eigen omgeving, op een tijdstip dat het jou uitkomt en zonder dat je door wat dan ook afgeleid wordt. Dit biedt rust en de mogelijkheid tot reflectie. Lees hier hoe een en ander precies in zijn werk gaat.

 

Neem vrijblijvend contact op of bel: 06-111 46 978