Dat ik van schrijven houd is me al vele jaren duidelijk. Als kind heb ik ooit eens geprobeerd een boek te schrijven en later tijdens lastige momenten in mijn leven heb ik veel van me afgeschreven. Dat hielp, ik was het kwijt en lieve vrienden lazen het. Door hun begripvolle reacties voelde ik me gesterkt en kon ik weer verder.

Soms is dat het enige wat er nodig is. En soms zijn er vragen nodig om tot bepaalde antwoorden te komen.

Ruim 20 jaar was ik doktersassistente in een huisartsenpraktijk. Dit gaf lange tijd veel voldoening, maar de laatste jaren kwam steeds meer de behoefte om mensen op een meer structurele manier te helpen. Hiermee bedoel ik: op tijd ingrijpen om erger te voorkomen.

Stress, verdriet dat vast zit, angst-, schuld-, schaamtegevoelens of boosheid leiden vaak tot lichamelijke klachten. Dit komt omdat we deze gevoelens niet willen, we willen er weg van. Toch helpt het juist om deze gevoelens onder ogen te zien, dan pas gaan ze echt weg. Dit leerde ik jaren geleden bij Zen.nl waar ik onder andere lessen over het boeddhisme kreeg. Mijn interesse hierin groeide waardoor ik er veel over ben gaan lezen.

Na een opleiding tot stresscounselor volgde de opleiding tot schrijvend coach. Deze methode is onder andere door het boeddhisme geïnspireerd. Dat sloot mooi aan bij mijn overtuiging dat het boeddhisme ons veel kan leren. Ieder mens doet of zegt dingen met een reden. Het is mijn overtuiging dat het helpt je in die reden te verdiepen om meer begrip voor elkaar te krijgen.

Deze boeddhistische gedachte, samen met mijn liefde voor het schrijven, bracht mij op deze plek. 1+1 werd 3.